Mäntän lukio

Mikä Mäntän lukio ja missä?

Mäntän lukio on pieni mutta näppärä oppilaitos, jossa on tarjolla erittäin monipuolinen ja laaja opintojaksovalikoima.

Lukiossa voit monipuolisen yleislukion lisäksi valita muun muassa lääketieteeseen valmentavia opintoja sekä taidetta, musiikkia ja urheilua. Halutessasi voit suorittaa myös kaksois- tai kolmoistutkinnon.

Taidekaupunki Mänttä-Vilppula on vireä pikkukaupunki Ylä-Pirkanmaalla noin 90 kilometrin päässä Tampereelta ja Jyväskylästä. Kaupungissa on kulttuuria ja taidetta, kaunista luontoa ja paljon harrastusmahdollisuuksia.

Opiskelu Mäntän lukiossa

Opiskelijamme ovat perinteisesti menestyneet ylioppilaskirjoituksissa hyvin. Monissa aineissa olemme lukiovertailuissa yli kansallisen keskitason. Meille Mäntän lukiossa opiskelumenestyksesi on tärkeää, joten opettajamme ja opinto-ohjaajamme tarjoavat sinulle jatkuvaa opintojen ohjausta ja suunnitteluapua opintojaksovalintojen tekemiseen jatko-opintoja ajatellen.

Mäntän lukio tekee yhteistyötä useiden eri korkeakoulujen kanssa, joten voit suorittaa jo lukion aikana orientaatio-opintoja, yliopistokursseja ja opintokokonaisuuksia. Nämä saat luettua osaksi lukiotutkintoa ja myöhemmin myös korkeakoulututkintoosi.

Mäntän lukiossa on viihtyisä kirjasto, jossa voit opiskella ja viettää taukoja. Sen yhteydessä on myös pieni opiskelijoiden käyttöön tarkoitettu keittiö.

Kun tulet opiskelemaan Mäntän lukioon, sinulle pystytään tarjoamaan asuntolapaikka aivan lukion läheltä. Myös asuminen lukio-aikana on siis järjestyksessä!