Taide, musiikki ja urheilu

Mäntän lukiossa voit valita monipuolisia opintojaksoja taiteesta ja musiikista sekä opiskella lukion Huippu-urheiluakatemiassa (HUA).

Kuvataide

Mikä sopiikaan Taidekaupunki Mänttä-Vilppulan teemaan paremmin kuin taiteen opiskelu ja harrastaminen? Mäntän lukiossa taide ja kulttuuri ovatkin vahvasti läsnä kuvataiteen opintojaksoilla.

Mäntän lukio sekä sen yhteistyökumppaneiden upeat miljööt tarjoavat ainutlaatuisen oppimisympäristön taideaineiden opiskeluun.

Lukion kuvataiteen painotusopinnoissa voit yhdistää opinto-ohjelmaasi Autere-opiston opintoja, joissa opettajinasi toimivat taiteen huippuosaajat. Kuvataiteen opetus toimii aktiivisesti yhteistyössä myös Serlachius-museoiden ja Mäntän kuvataideviikkojen kanssa.

Musiikki

Musiikkitaitureita varten Mäntän lukiossa toimii musiikin painotus, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden korkeatasoiseen musiikin opiskeluun.

Musiikin opintojaksoilla Mäntän lukio toimii yhteistyössä Merikanto-opiston kanssa. Opiston instrumenttivalikoima on todella laaja. Voit soittaa niin jousisoittimia ja puhaltimia kuin pianoa ja kitaraakin.

Henkilökohtaisen opastuksen ohella oppilaat voivat osallistua myös ryhmäopintoihin, joissa harjoitellaan musiikin perusteita ja musisoidaan muiden kanssa yhdessä Mäntän lukion omissa kokoonpanoissa sekä Merikanto-opiston orkestereissa ja bändeissä.

Huippu-urheiluakatemia (HUA)

Opintojen ja urheilun yhdistäminen onnistuu! Huippu-urheiluakatemia (HUA) on Mäntän lukion, Mäntän seudun koulutuskeskuksen ja paikallisten urheiluseurojen tarjoama mahdollisuus yhdistää opiskelu ja urheilu Mänttä-Vilppulassa.

Mukana on vuosittain monien eri lajien edustajia muun muassa lentopallosta, jääkiekosta, jalkapallosta, salibandysta, yleisurheilusta, hiihdosta ja nyrkkeilystä.

Tärkeintä HUA:n toiminnassa ja yksilön kehittämisessä on vastuuohjaajan sekä urheilijan oman valmentajan välinen yhteistyö ja yhteydenpito. Huippu-urheiluakatemia on loistava mahdollisuus nuorelle päästä omassa lajissaan kohti terävintä kärkeä!